Mason Pearson

Geen producten gevonden...

MASON PEARSON, oprichter-ingenieur-uitvinder, ging van Yorkshire, Noord-Engeland naar Londen in het midden van de jaren 1860 aan het werk op de British Steam Brush Works, in het Londense East End, in een partnerschap later bekend als Raper Pearson en Gill. Het bedrijf was in het algemeen een kleine borstel maker. De borstels zijn met de hand gemaakt. Mason Pearson bedacht een automatische borstel-boormachine om het hele proces te versnellen in 1885, waarvoor hij een zilveren medaille won op de Internationale Uitvindingen Tentoonstelling in Londen in dat jaar. In hetzelfde jaar vond hij de "pneumatische" rubber-kussen haarborstel uit. Het duurde tot 1905 om zijn techniek te verbeteren, waarvan een groot deel nog moest worden gedaan met de hand. Zijn weduwe bleef het bedrijf in haar eentje voor nog eens 20 jaar runnen, wanneer de volgende generatie klaar was om zijn deel te nemen.

Tijdens deze periode, werd de beslissing genomen om zich te concentreren op de Mason Pearson's rubber-kussen haarborstel. Het product design tegenwoordig gebruikt is vergelijkbaar met de originele 1885 model maar met de verbeteringen van de volledig ontwikkelde modellen van de vroege jaren 1920. Het basisproduct is niet veranderd sinds die tijd en een deel van het model namen zijn nog steeds bij ons: Large Extra, Extra Small, Populair en Junior.

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »